Tussenkomst gemeenteraad 16 oktober 2008 : Fietsen in De Maten, gezond …maar gevaarlijk.

Fietsen in De Maten, gezond …maar gevaarlijk.

De wegen de Peerdsdiefweier en de Dilikensweier hebben tijdelijk gefungeerd als alternatieve route tijdens de werken aan de Broederstraat. De werken aan de Broederstraat zijn ondertussen gedaan. Echter het wegdek van de Peerdsdiefweier is kapot gereden door het vele (zware) verkeer . Erger … het blijft er zo bij liggen.

Diepe kuilen, bouwpuin langs de rand, stukgereden wegranden en betonnen ‘legoblokken’ die tijdelijk dienen als buffer ontsieren de omgeving. Kortom, fietsers die moeten uitwijken voor een auto komen op een hindernissenparcours terecht.  Een gevaarlijke toestand. Een grondige renovatie dringt zich hier op. De straten in onze buurgemeente Diepenbeek, – Bijenberg en Sluisstraat – zijn mooi heraangelegd. Dit moet toch ook kunnen voor onze Genkse straten!

Vandaar dat ik afgelopen donderdag (16 okt. 2008) op de gemeenteraad heb gepleit :

 1°  voor de onmiddellijke herstelling van de meest gevaarlijke plekken ;  

 2°  en om de Peerdsdiefweier/ De Mierlik  op te nemen in de begroting van 2009 voor definitieve herstelling en wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

Verder heb ik ook een voorstel gedaan om dit soort van toestanden in de toekomst te vermijden. Ik wil ervoor namelijk voor pleiten om een extra budget te voorzien bij wegeniswerken, om de wegen die tijdelijk hebben gediend als omleidingsweg onmiddellijk te kunnen inspecteren en te herstellen.

Antwoord van de Burgemeester :

Jammer genoeg blonk het antwoord van de Burgemeester uit in vaagheid. De Burgemeester wilde niet concreet antwoorden op deze terechte vragen. Hij stelde voor om de problematiek van de Peerdsdiefweier te bekijken met de betrokken diensten en mij daarna van antwoord te dienen. Echter tot op de dag van vandaag is hij de inwoners van De Maten nog steeds het antwoord schuldig.
Dit neemt niet weg dat ik dossier zal blijven opvolgen en ten gepaste tijden deze vraag opnieuw zal stellen.

Wordt vervolgd…

Geplaatst op 22/10/2008, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Tussenkomst gemeenteraad 16 oktober 2008 : Fietsen in De Maten, gezond …maar gevaarlijk..

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: