PERSBERICHT : ‘Verwarmde’ wegen waar halen ze het vandaan?

Patrick Uminski (raadslid PROgenk) vindt het voorstel om de wegen te ‘verwarmen’ absurd en zelfs kwetsend voor de mensen die in de winter hun woning nauwelijks verwarmd krijgen.

Op maandag 12 januari –toen de dooi inzette- lanceerde schepen Caglar (CD&V) het idee om onze wegen sneeuwvrij te houden door het gebruik te maken van warme wegen en dit door middel van een elektrische weerstand. Wat een meerkost gaat dit voor de Genkse belastingbetaler met zich meebrengen indien iedere helling in Genk op een dergelijke manier wordt aangepast, als het concept al zou bestaan? En dan hebben wij het nog niet eens over de elektriciteitsfactuur gehad eens de wegen worden opgewarmd. Daarenboven is dit idee niet duurzaam. De laatste jaren zijn de winters toch niet echt streng gebleken. “Aan de ene kant zonnepanelen op het stadhuis om duurzame energie te promoten, aan de andere kant verwarmde wegen?”

Ik denk vooral dat de schepen zijn verantwoordelijkheid moet opnemen door ervoor te zorgen dat er voldoende strooizout in reserve is, en voldoende materieel aanwezig moet zijn om onze wegen en fietspaden sneeuwvrij te houden. Daarenboven wil ik er de bedenking aan toevoegen dat men de ene kant van Genk in koude woningen woont en men aan de andere kant van Genk kan rijden op verwarmde wegen. Laten wij even serieus blijven. Bovendien is het voorstel om de wegen te ‘verwarmen’ absurd en zelfs kwetsend voor de mensen die in de winter hun woning nauwelijks verwarmd krijgen.

Geplaatst op 14/01/2009, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: