tussenkomst gemeenteraad 15 januari 2009

Koude woningen, verwarmde wegen?

PROgenk wil 3 maanden vrijstelling van huurgeld voor de bewoners van Sledderlo die hun woning tijdens de koude winterdagen onmogelijk warm krijgen! De Stad moet deze maatregel samen met Nieuw dak, snel uitvoeren.

Afgelopen winterprik hebben de inwoners van Sledderlo letterlijk in de kou gezeten. De woningen waarin deze Genkenaren wonen zijn zo slecht geïsoleerd dat ze amper een binnentemperatuur halen van 14°C en dit terwijl hun elektrische verwarming (?) op volle toeren draait. Met alle financiële gevolgen vandien voor de huurders.

De stad Genk heeft grootse plannen voor Sledderlo (cfr. LO2020) tegen het jaar 2020. “De mensen zitten vandaag met een probleem. De Stad dient vandaag actie te ondernemen en niet in 2020.” 

In de pers vernemen wij dat de CD&V-meerderheid plannen heeft om onze wegen elektrisch te verwarmen om ze sneeuwvrij te houden. Dit is ongehoord op een ogenblik dat er gezinnen zijn die bijna bevriezen in hun koude woning in Sledderlo!

Daarom stelt PROgenk voor dat Nieuw Dak de getroffen huurders vrij stelt van 3 maanden huur om zo de elektriciteits-afrekening, die normaliter in de maand februari volgt, draaglijker te maken. Tegelijkertijd  dient de  Stad onmiddellijk een energie-audit te laten uitvoeren aan deze woningen. Zo kan er snel duidelijkheid komen over de maatregelen die nodig zijn om dergelijke mensonwaardige toestanden te vermijden in de toekomst.

Verwarm de woningen van de mensen, niet de wegen!

Geplaatst op 19/01/2009, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: