toegevoegd agendapunt gemeenteraad 30 april 2009

Vraag aan het College van burgemeester en schepenen ivm ‘Second Life’.

Geachte collega’s,

volgens een aantal krantenberichten blijkt dat de interesse in ‘second life’ is gedaald. Er wordt ‘second life’ zelfs geen toekomst meer toegedicht. Allicht zal het niet zo’n vaart lopen! Maar het geeft toch aan om de evolutie van second life nauwlettend in de gaten te houden.

Vandaar een aantal concrete vragen aan het CBS.

  • Heeft onze stad al concreet geïnvesteerd in dit specifiek project? Zo ja, hoeveel?
  • En heeft het nog zin om met dit project door te gaan als je weet dat grote bedrijven (Adidas, Nike, Coca Cola, …) en zelfs bedrijven ( Belgacom, …) nergens meer te bespeuren zijn?
  • Is het mogelijk om een demonstratie te organiseren om een duidelijker beeld te vormen van onze stad in Second Life?

 Samenvattend antwoord van het CBS.

Second Life’ blijft zoals vermoed kon worden een ‘hot item’. Op 4 april kopt DE MORGEN ‘Second Life op sterven na dood’ en enkele dagen later lezen wij in DE TIJD ‘Second Life is alive and kicking’. Dat twee dergelijke eminente mediabronnen zo tegenstrijdig berichten, is hier een duidelijke illustratie van. Uiteraard is ‘Second Life’ meer geschikt voor bepaalde toepassingen, vandaar wellicht de verschillende inschattingen. Kortetermijnprofileerders trekken zich terug, creatieve en constructieve organisaties blijven bezig met realistische projecten.

In 2008 investeerde de stad circa 4.640,00 EUR, in 2009 circa 7.470,00 EUR en vanaf 2010(eventueel) ca. 5.300,00 EUR per jaar. Het lijkt ons op dit ogenblik aangewezen op te volgen of de Genkse toepassingen in het successegment dan wel in het niet-successegment terechtkomen. Genk on Stage zal hiervan een goede indicator zijn. In functie daarvan kunnen verdere beslissingen genomen worden, na een evaluatie, die we eind 2009 plannen. Mijn bijkomende vraag om een demonstratie ivm ‘Stad Genk in second life’ wordt positief beantwoordt. Er zal tijdens de komende commissie van Nieuwe Media op 22 juni 09 rond 19u00 een demonstratie gebracht worden.
En aangezien de commissies openbaar zijn, is iedere Genkenaar van harte welkom!
Tot dan…

Geplaatst op 30/04/2009, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: