tussenkomst GR 21-01-2010

PROgenk vraagt invoering van het sms-parkeren! (Patrick Uminski)

PROgenk vraagt aan de gemeenteraad om het sms-parkeren mogelijk te maken in Genk.

Immers de cijfers in Hasselt bewijzen het : sedert de introductie van het sms-parkeren blijven de sms-parkeertransacties stijgen. 

In 2007 -> 19.372 sms’jes  (introductie)

In 2008 -> 95.463 sms’jes

In 2009 -> 112.165 sms’jes

Maw in 2009 noteert men maar liefst een stijging van ong.  20% aan sms-parkeertransacties en dit tov het jaar 2008. Een duidelijk teken dat deze ‘parkeerbetaalmethode’ gesmaakt wordt door de gebruiker. Rondvraag van het stadsbestuur van Hasselt leert ons dat de gebruiker deze betaalmethode als  gebruiksvriendelijk en zelfs kostenbesparend ervaart. 

Hoezo kostenbesparend?

Een sms-parkeertransactie versturen kost 0,15 eurocent. Een kleine kost die je snel hebt terugverdiend. Immers hoe vaak betaal je nu voor één of twee uren parkeren en ben je vroeger weg. Of je hebt geen gepaste muntstukken. En daar schuilt nu net het belangrijkste voordeel van het sms-parkeren in : je betaalt enkel voor de effectieve tijd dat men parkeert.

Vandaar dat wij deze vraag aan de raad willen voorleggen om het sms-parkeren ook mogelijk te maken in Genk!

 Vraag omtrent een mogelijk verhuis van onze Genkse theatermakershuis De Queeste naar Hasselt.  (Patrick Uminski)

 Is de verhuis reeds definitief? Wat onderneemt de stad om dit verhuis tegen te gaan?    

 Jammer genoeg is deze vraag reeds achterhaald en ingehaald door de realiteit. Afgelopen dinsdag vernam ik dat het verhuis van DE QUEESTE naar Hasselt een feit is. Onze stad was sinds 2002 de vaste uitvalsbasis van deze groep creatieve mensen en zijn zij ondertussen een begrip in Vlaanderen. Niet alleen voetbal draagt bij tot een positief imago voor onze stad, ook cultuur. Ook theater.    

 Wie herinnerd zich niet die onvergetelijke voorstellingen op locatie. En dan denk ik bijv. aan hun voorstelling in de Fordgarage aan de Hasseltweg of aan hun voorstelling in een logementhuis aan de Eikenlaan in Winterslag. Men keek niet alleen naar theater, men zat er ook middenin.

Recent nog werden zij tijdens de viering van onze ‘ondertussen’ ereburgemeester nog fier aangekondigd als een Genker toneelgezelschap.

Hun verwijzingen tijdens deze voorstelling naar het derde verdiep “de Champs-Élysées” brachten ons allen aan het lachen, maar laten nu een bittere smaak na! 

Wat is er ondertussen gebeurd op de “Champs-Élysées”? Is men daar ondertussen alleen maar bezig geweest met bouwprojecten? Waarom kunnen wij een dergelijk project niet in Genk houden? Wat kan Hasselt meer bieden dan Genk?  Of beter wat heeft Hasselt meer te bieden dan Genk? 

Vandaar deze vraag aan de bewoners van onze Genkse “Champs-Élysées” : waarom slagen jullie er niet in om een dergelijk professioneel gezelschap in Genk te houden?

Geplaatst op 24/01/2010, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: