SMS parkeren in Genk komt er!

Lees hier mijn agendapunt :
Vandaag wil ik vragen aan de gemeenteraad om het sms-parkeren mogelijk te maken in Genk. Immers de cijfers in Hasselt bewijzen het : sedert de introductie van het sms-parkeren blijven de sms-parkeertransacties stijgen.
In 2007 – 19.372 sms’jes (introductie)
In 2008 – 95.463 sms’jes
In 2009 …- 112.165 sms’jes
Maw in 2009 noteert men maar liefst een stijging van ong. 20% aan sms-parkeertransacties en dit tov het jaar 2008. Een duidelijk teken dat deze ‘parkeerbetaalmethode’ gesmaakt wordt door de gebruiker. Rondvraag van het stadsbestuur van Hasselt leert ons dat de gebruiker deze betaalmethode als gebruiksvriendelijk en zelfs kostenbesparend ervaart.

Hoezo kostenbesparend?
Een sms-parkeertransactie versturen kost 0,15 eurocent. Een kleine kost die je snel hebt terugverdiend. Immers hoe vaak betaal je nu voor één of twee uren parkeren en ben je vroeger weg. Of je hebt geen gepaste muntstukken. En daar schuilt nu net het belangrijkste voordeel van het sms-parkeren in : je betaalt enkel voor de effectieve tijd dat men parkeert.
Vandaar dat ik deze vraag wil voorleggen aan de raad om het sms-parkeren ook mogelijk te maken in Genk en onze de schepenen de opdracht te geven dit te onderzoeken.

Het schepencollege reageert positief op mijn voorstel : sms-parkeren komt er!
Klik hier voor het artikel in het belang van Limburg http://www.hbvl.be/limburg/genk/ook-met-bankkaart-parkeren.aspx

Korte reaktie op het artikel :

Weet dat het sms-parkeren kan gebeuren met twee (2) sms-jes (start/stop) en niet (vijf) 5 zoals onze burgemeester aangeeft in het krantenartikel. Ik neem aan dat de burgemeester dit zo stelt om later te kunnen zeggen dat hij zwaar heeft moeten onderhandelen met de operator (met wie ik per…soonlijk een gesprek had). Trouwens Rob Beenders (parkeerschepen in Hasselt) treedt mijn stelling vandaag bij in een artikeltje in HBvl. Maar het feit is en blijft het idee is gelanceerd en aanvaard: binnenkort kunnen wij SMS-parkeren in Genk.
En ondertussen … blijven ijveren om een goedkoper parkeertarief!

Advertenties

Geplaatst op 28/01/2010, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: