Persbericht : Parkeerboetes spekken stadskas Genk!

Naar aanleiding van het artikel (*) i.v.m. het parkeergeld dat Stad Genk ontvangt wil oppositiepartij PROgenk reageren.

Het parkeergeld dat Stad Genk ontvangt om onze auto te mogen parkeren in het centrum (niet de betalende ondergrondse Q-parkings) is voor  1/3 (32%) opgebouwd uit parkeerboetes.

“In het werkjaar juni 2008 – juni 2009 werden er alleen al in Genk 32.608(**) parkeerboetes uitgeschreven. Een absurd hoog aantal. Dwz dat er alleen al in Genk voor een bedrag van 340.000euro(***) aan parkeerboetes werd geïnd” volgens gemeenteraadslid Patrick Uminski.

“Het feit dat er in Genk zoveel parkeerboetes worden uitgeschreven vind zijn oorsprong in het contract dat de privéfirma heeft kunnen bedingen met Stad Genk. Namelijk de privéfirma heeft er alle baat bij om zoveel mogelijk parkeerboetes uit te schrijven om zo hun omzet (innen parkinggeld) extra aan te dikken. Immers vanaf  900.000euro omzet hebben zij volgens het contract recht op 5% van de meeropbrengst die zij realiseren. Dit verklaart hun gedrevenheid om op jacht te gaan naar vervallen parkeertijden, ed. “ vervolgd Patrick Uminski.

”Het sms-parkeren wordt op ons voorstel ingevoerd en kan ervoor zorgen dat het aantal parkeerboetes kan dalen.  We moeten er echter voor zorgen dat dit geen jaren op zich laat wachten” besluit Patrick Uminski.

PROgenk pleit er dan ook voor om vooral een klantvriendelijke  (correctief) parkeerbeleid te voeren en geen repressief beleid zoals het nu gebeurd in de straten van Genk.

(*)  bron : de Standaard Online : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100514_013&word=parkeren+

(**)   bron financieel jaarverslag.

(***) €340.000 is 1/3 van de opbrengst van €1.019.99.64 voor het werkjaar juni 2008- juni 2009 – cijfers financieel jaarverslag

Geplaatst op 17/05/2010, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: