Agendapunt gemeenteraad 20 mei 2010 : Veilig fietspad zandoerstraat, Boxbergheide.

Tijdens de gemeenteraad van vanavond 20-05-2010 heb ik samen met een aantal bezorgde mama’s aan de burgemeester en de gemeenteraad een petitie overhandigd. Een petitie ondertekend door een 300-tal bezorgde ouders. Een petitie waarin zij vragen om aan de Zandoerstraat (*) een veilig fietspad aan te leggen.

De Zandoerstraat en de Boxbergstraat zijn de belangrijkste wegen om Boxbergheide via de Zonhoverweg binnen te rijden. De Zandoerstraat is dus niet zomaar een weg, maar een verbindingsweg. Met heel wat in- en uitgaand verkeer.

1) fietsende schoolkinderen : er liggen daar immers 2 scholen in de buurt en iets verderop het Sint-Jozefsinstituut in Bokrijk.
2) druk busverkeer van de Lijn en van schoolbussen die de kinderen af- en aanbrengen aan het zwembad + werfverkeer.
3) druk autoverkeer : zoals reeds aangehaald is de Zandoerstraat een verbindingsweg tss de Zonhoverweg en de Hasseltweg.
4) door de recente renovatiewerken is de Zandoerstraat versmald en kunnen er nauwelijks twee voertuigen mekaar passeren. En daar ergens tussen, tussen al dat verkeer moeten de kinderen op de weg te fietsen.
U kan zich inbeelden wat een gevaarlijke toestand hier is ontstaan en dit vooral tijdens de schoolspitsuren.

De ouders zijn bang om hun kinderen met de fiets naar school te sturen. Dit kan en mag niet! Tot op heden blijft het gelukkig bij kleine ongelukjes die met wat moederlijke zorg en een kusje op de wonde snel genezen.

De burgemeester heeft tijdens de vorige gemeenteraad heel hard zijn gratis frietronde in de wijken verdedigd en dit vooral omdat hij naar de mensen wil toegaan, om te gaan luisteren.
Burgemeester U heeft nu de kans om de ouders te overtuigen dat U dit meent.
Burgemeester, schepenen (ook en vooral de schepenen uit Boxbergheide) : je kinderen de vrijheid geven om te fietsen begint met goede en veilige fietspaden.

Collega-raadsleden : als bestuur is dit onze taak hiervoor te zorgen en onze verantwoordelijkheid te nemen. ! Fietspad NU!

Geplaatst op 30/05/2010, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: