Persbericht : ouders kunnen zwemlessen van hun kinderen in zwembad van Boxbergheide nauwelijks volgen

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ....

Zoals elk jaar in september het schooljaar start, starten ook de verschillende zwemcursussen voor de kinderen. Zo ook in het zwembad van Boxbergheide. Heel wat ouders kiezen ervoor om hun kinderen “ te volgen” tijdens deze zwemlessen in de daarvoor voorziene wachtruimte.

“Echter van volgen kan je nauwelijks spreken. Immers de zichtbaarheid wordt beperkt door het feit dat het glas van de binnenraam, tss zwembad en wachtruimte, door invallend zonlicht als een spiegel fungeert. Vanuit de wachtruimte kan men nauwelijks doorheen deze spiegel kijken.” aldus Patrick Uminski. Een ouder die zijn of haar kind(-eren) wil volgen moet als het ware met neus en voorhoofd tegen het raam aanschuren. 

“Dit probleem alsook een mogelijke oplossing heb ik reeds aangehaald tijdens de gemeenteraad van oktober 2009. Onze ondertussen oud-burgemeester en schepen van Sport erkenden toen het probleem van ‘zoninval’ waardoor de zichtbaarheid sterk vermindert. Echter één jaar later is dit probleem nog steeds niet opgelost, nochtans is de inspanning die gevraagd wordt aan het schepencollege minimaal. Een mogelijk oplossing dewelke het comfort van de ouders alsook de veiligheid van de kinderen kan verhogen bestaat erin door het plaatsen van lamellen in de wachtruimte. Extra positief gevolg is dat de temperatuur in de wachtruimte minder fel omhoog zal klimmen, waardoor het aangenamer vertoeven zal zijn in de wachtruimte.

Geplaatst op 04/10/2010, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: