Inkomsten uit parkeerboetes stad Genk stijgt met 22%!

“De stad Genk inde in 2010 22% meer uit parkeerboetes dan het jaar voordien. Het parkeerbeleid lijkt steeds meer op een verkapte extra belasting.
Het spijtig voorval aan basisschool “de Reinpad” waar ruim 100 parkeerboetes werden uitgeschreven tijdens het schoolfeest, illustreert een agressief parkeerbeleid.

Dit aanvoelen wordt bevestigd als we de cijfers erbij halen. Immers het aantal parkeerboetes steeg in 2010 t.o.v. van 2009 met ruim 11%. Met name van 32.068 parkeerboetes in 2009 naar 36.038 parkeerboetes in 2010. Deze stijging van parkeerboetes doet de inkomsten uit parkeerboetes stijgen met 22%. Respectievelijk van €330.550 (2009) naar €404.795 (2010).

Deze parkeerboetes zijn een verkapte vorm van belastingen waarbij de stad haar best doet om deze inkomsten op peil te houden. Dit kan en mag niet de bedoeling zijn. Als we winkelen in het vernieuwde stadscentrum aantrekkelijker willen maken, en onze handelszaken echte levenskansen en groei willen bieden, moet het parkeerbeleid grondig herzien worden.
“Daarom dringen wij aan bij het stadsbestuur om dringend acties ondernemen om een klantvriendelijker parkeerbeleid te voeren. Een eerste aanzet, is op onze vraag, reeds gegeven door het invoeren van het sms parkeren. Daar mag het echter niet bij blijven. Zo pleiten wij bijv. voor het bewonersparkeren, om het gratis Genker kwartiertje uit breiden naar een gratis Genker halfuurtje. Zo hebben de Genkenaren net dat ietsje meer tijd om even binnen te springen bij bijv. hun slager of krantenverkoper en lopen ze minder kans op een parkeerboete. Dit lijdt ongetwijfeld tot minder discussies aan de parkeerautomaat, minder boetes, een beter gevoel voor klanten en handelaars.”

Als je naast de inkomsten uit de parkeerboetes (€404.795) ook de inkomsten (€700.000) optelt die de stad ophaalt aan de parkeerautomaten dan merk je algauw dat de stad de financiële ruimte heeft om een klantvriendelijker parkeerbeleid beleid te
voeren, nu alleen nog de wil en de kracht om dit te doen.

Advertentie

Geplaatst op 14/07/2011, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: