Gemeenteraad 24 mei 2012 : PROgenk pleit voor een vereenvoudigd parkeertarief in onze stad.

PROgenk wenst zich onthouden bij dit agendapunt omwille van 2 redenen :
1° vrachtwagens horen niet in thuis in woonwijken.
2° we begrijpen nog steeds niet het onderscheidt die men maakt voor een personenwagen € 300/jaar (parking tss politiekantoor en de VDAB) en voor een vrachtwagen €150/jaar. Vandaar onze onthouding.

– Daarenboven willen wij pleiten voor een meer vereenvoudigd parkeertarief, immers op dit moment zijn er 8 verschillende parkeertarieven, wij stellen voor om naar 2 (maximaal 3) parkeertarieven te gaan! Samenhangend, met dit voorstel, de dagtarieven nog verder te vereenvoudigen. Nu zijn er 3 verschillende verschillende dagtarieven.

– Verder vragen wij om het maailveldparkeren (kort parkeren) minder aantrekkelijk te maken en dit kan ons inziens door het ondergronds parkeren (lang parkeren) goedkoper te maken!

– Ook willen wij vragen om de parkeeraanduidingen (parkeerlijnen op de grond) te inventariseren en daar waar nodig te verbeteren. Maar al te vaak stellen wij vast dat een voertuig ‘misparkeert’ staat door het ontbreken van een duidelijke afbakening van het parkeervlak. Deze inventarisatie zal onze parkeercapaciteit ten goede komen.

Geplaatst op 30/05/2012, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie