Gratis strooizout voor ieder Genks huisgezin. Iedereen strooizout.

Onze stad sensibiliseert haar inwoners, en terecht, om hun stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. Om dit initiatief extra te stimuleren stellen wij voor dat de Stad een aantal kilo’s strooizout per huisgezin ter beschikking stelt. Zo kunnen de stoepen en voetpaden langer sneeuw- en ijsvrij gehouden worden. Wat zeker ten goede zal komen voor onze postbodes en toevallige passanten.

“Heel wat Genkenaren nemen de oproep van de stad ernstig om hun stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. Op zoek naar strooizout wordt de Genkenaar al snel geconfronteerd met lege winkelrekken. Zo heb ik de afgelopen dagen heel wat mails en telefoontjes gehad van mensen die het niet vinden kunnen dat bij een eerste winterprik er al geen strooizout meer voorhanden is. Vandaar ons voorstel om per huisgezin een aantal kilo’s strooizout te voorzien” stelt raadslid Patrick Uminski “om de eerste winterprik te kunnen pareren”. Dit voorstel zal ik dan ook agenderen voor de komende gemeenteraad van december.

Organisatorisch

Om een stormloop te vermijden tijdens de eerste winterprik kunnen wij het zo organiseren dat de Genkenaar vanaf oktober tot maart strooizout(*) zou kunnen gaan afhalen met een eigen emmer of in een voorverpakte zak en dit bij de technische dienst van de stad of bij de brandweer. Voorst wil ik het stadsbestuur oproepen om samen met de handelaars eens te overleggen hoe het komt dat bij een eerste winterprik zij al meteen zonder strooizout zitten.

Wij beseffen dat het misschien nog moeilijk te organiseren valt voor deze winter,  maar de suggestie nu lanceren geeft de stadsdiensten de kans om dit voorstel degelijk te bestuderen en uit te werken.  

(*) op vertoon van ID-kaart of met een bonnetje uit de stadsmagazine 3600)

Geplaatst op 02/12/2010, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: